OSMO – Natuurlijke houtbehandeling

OSMO – Natuurlijke houtbehandeling. Want ervaring maakt wijs.
Vanaf deze week zijn de producten van Osmo houtbehandeling opgenomen in ons assortiment.
Lees in dit nieuwsbericht over de kwaliteiten van OSMO.
Bekijk ons assortiment verven en beitsen bij ons op de website. 

Natuurlijk: Gezond leven

Goed voor de mens en goed voor het hout: zonnebloemolie, soja-, lijn- en distelolie zijn de basis van onze houtbehandeling. Onze wassen op natuurbasis zijn toegestaan in de levensmiddelenindustrie, de pigmenten zijn gezuiverd en bevatten geen zware metalen of verontreinigingen. De gedearomatiseerde lakbenzine zorgt ervoor dat de kleur goed aan te brengen is. Dus we hoeven daarom geen gebruik te maken van “eco” oplosmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken zoals bijvoorbeeld sinaasappelolie.

Productief: Bespaar tijd én geld

Osmo houtbewerkingen hebben een ongewoon hoge concentratie aan kleurpigmenten en olie. Daardoor bent u productiever en dekt u al met een eerste of tweede laag uitstekend, geheel zonder grondverf. Het resultaat: met een blik osmo houtverf verft u ongeveer twee keer zoveel vierkante meters als met conventionele kleuren. en in plaats van in 12 uur is het werk in 4 uur gedaan. Dat loont.

Snel: Zonder schuren

Vergeet het tijdrovende schuren. Met osmo houtproducten kunnen bewerkte oppervlakken op elk moment weer heel eenvoudig worden bijgewerkt. Het is niet eens nodig om het gehele oppervlak opnieuw te verven. een paar likjes verf op de bij te werken plek en u bent klaar. U zult zien: eenmaal Osmo, altijd Osmo.

Osmo_landhuisbeits

Op lange termijn mooi door oliën en was

Hout is een organisch materiaal. De cellen kunnen – vergelijkbaar met die van de menselijke huid – vochtigheid absorberen en afgeven. Het hout ademt.

Om dit vermogen te behouden hebben we houtproducten ontwikkeld die perfect zijn afgestemd op de specifieke eigenschappen van hout. Osmo houtproducten zijn gebaseerd op natuurlijke oliën en wassen. De olie dringt diep door in het hout en beschermt het van binnen. De was vormt een veerkrachtig, ademend oppervlak en beschermt het hout van buiten. Zo blijft het hout op de lange termijn mooi en veerkrachtig.

Lakken zult u niet in ons assortiment vinden. Lak sluit namelijk de porien af en heeft de neiging tot scheuren en afbladderen. Water doet het hout zwellen. Alleen oliën en was geven het hout wat het nodig heeft.

Hout en kleur uit één hand

Profiteer van onze ervaring. De geschiedenis van ons bedrijf begon meer dan 100 jaar geleden als houtzagerij. al in de jaren 60 van de vorige eeuw ergerden de toenmalige chefs zich aan de scheurende en afbladderende lakken. Hun ambitie om een betere coating te ontwikkelen resulteerde in een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling voor houtbeschermingsproducten en uiteindelijk in de oprichting van osmo’s schilderwerk. Inmiddels is osmo een toonaangevende leverancier voor houtproducten voor de vormgeving van huis en tuin. 
En als enige producent completeert osmo zijn keten met kleuren en oppervlakken uit eigen ontwikkeling en eigen productie. Daarom adviseren wij OSMO – Natuurlijke houtbehandeling.