Millboard Gevelbekleding

 

Millboard Gevelbekleding

niet van echt hout te onderscheiden!

Met de nadelen van hout zijn we inmiddels wel bekend. Planken verkleuren, scheuren en worden binnen de kortste tijd groen en anders wel grijs. Bovendien blijft het onderhoud een ongewenste bijkomstigheid. Alternatieven zoals houtcomposiet zijn stabieler en onderhoudsarm maar ontberen de natuurgetrouwe uitstaling die de Board and Batten en Shadow Line bieden. Millboard biedt met deze volkunststof planken het beste van twee werelden als composiet gevelbekleding. We zien niet voor niets een flinke groei in het aantal architecten en opdrachtgevers dat kiest voor zekerheid met onze kwaliteit en schoonheid. Waarom genoegen nemen met minder?.

MIllboard_Board-en-Batten

MIllboard_Gevelbekleding

Onderhoudsarm en Duurzaam!

Bekijk Assortiment

Innovatief en Duurzaam Design 

Millboard gevelbekleding is hand gevormd uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke houtsoorten. Hiermee word de onmiskenbare natuurgetrouwe uitstraling bewerkstelligd. Van de gladde afwerking van het Shadow Line-profiel tot de mooie nerfvariatie van Board & Batten, voor elk woningtype is een Millboard gevelbekledingsprofiel beschikbaar. Door jaren van ontwikkeling is dit product ontworpen om perfect de tand des tijds te doorstaan met bovendien een minimum aan onderhoud.

BOARD EN BATTEN

Het Board en Batten-profiel met zijn kenmerkende nerfpatroon is gevormd uit vier afzonderlijke stukken met verschillende breedtes. Hierdoor wordt een speels effect gecreëerd wat past bij zowel moderne als traditionele ontwerpen. Met een tand- en groefprofiel dat alleen door de tand hoeft te worden bevestigd, zo blijft de bevestiging verborgen.

SHADOW LINE

De Shadow Line-collectie is gevormd van geselecteerd glad hout met subtiele nuances, daarnaast heeft deze serie een unieke look en feel die normaliter alleen natuurlijk hout kan geven.

Millboard_Wandbekleding

 

Waarom Millboard Gevelbekleding

Millboard_Gevelbekleding_Board_en_batten

Met het groeiende aanbod in composiet gevelbekleding ontstaan er ook grote verschillen in kwaliteit en uitstraling. Het is zaak om uzelf goed te (laten) informeren over de samenstelling, duurzaamheid en verwerking van het specifieke materiaal. De veelzijdigheid van Millboard gevelbekleding is groot en het materiaal is één van ‘s werelds best presterende gevelbekleding producten. De kwaliteit van het materiaal is hoog en de planken en profielen zijn daarnaast de meest natuurgetrouwe qua kunststof gevelbekleding ter wereld(!). Bovendien is Millboard door deze positieve eigenschappen en unieke uitstraling de laatste jaren met een echte opmars bezig, ontdek het zelf!

Niet van echt hout te onderscheiden

Omdat de planken zijn gegoten in mallen van echte eiken planken is de natuurgetrouwheid ongeëvenaard. Millboard gevelbekleding recreëert de subtiele nuances die normaal gesproken alleen natuurlijk hout kan geven. De afwerking van de houtnerf heeft een Lastane™ oppervlak welke extreem duurzaam is.  Zelfs in de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden blijft het nagenoeg onaangetast. Daarnaast is een bijkomend voordeel van deze toplaag dat het de schroeven verbergt. Na het indraaien van de speciale RvS Durafix schroeven trekt de flexibele toplaag zich weer dicht. Eenvoudiger wordt monteren niet!

Millboard Gevelbekleding Golden

Veelzijdigheid aan toepassingen | Wand- en Gevelbekleding

Millboard gevelbekleding moet bij voorkeur gemonteerd worden op een regelwerk van kunststof. Afhankelijk van de gekozen soort is de hart op hart afstand van het regelwerk 300-400mm. Omdat de planken volkunststof zijn, is er voor het materiaal zelf, achter de plank geen ventilatie vereist. Bevestiging kan eventueel rechtstreeks op bijvoorbeeld een sandwichpaneel of vergelijkbaar materiaal. Zolang de speciale RvS Durafix schroeven zich hier maar in kunnen vastzetten. Een rechtstreekse bevestiging op harde ondergronden zoals beton, steen of staal is dus niet mogelijk. Aangezien Millboard composiet gevelbekleding een open gevelsysteem is zou er afhankelijk van de gevelopbouw, eventueel een folie toegepast moeten worden…(lees verder)