Geoceramica beton ontmoet keramiek
Het beste van twee werelden de combinatie van een keramische tegel op een sterke betonnen drager is uniek en revolutionair. Dus genieten van stijlvol Italiaans keramiek met hoogwaardige eigenschappen en profiteren van de relatief eenvoudige en betaalbare verwerkingskosten van een betontegel.
Plaatsing Geoceramica
Als het zandbed er strak bij ligt, kunt u beginnen met het werkelijk leggen van GeoCeramica®
De toplaag is van keramiek en in het gebruik kras- en slijtvast. Tijdens de aanleg moet u wel zorgvuldig omgaan met de zijkanten.
• Open de pallet met tegels voorzichtig en zorg dat de tegels niet om kunnen vallen. Belangrijk: tegels nooit op de punt laten steunen. Tip: als u de tegels verplaatst met een steenkruiwagen, gebruik de deksel van de verpakking als bescherming.
• Om beschadigingen te voorkomen, de tegels niet over elkaar schuiven en schoonhouden van zand en ander scherp materiaal.
• GeoCeramica® tegels zijn uniek in hun structuur en kleurnuancering en daarom dient u deze tegels uit verschillende verpakkingen te mengen.
• Let bij het verwerken ook op het juiste kleurnummer (Tonno) dit staat aangegeven op de productsticker.
• Als u tegels in cement wilt verwerken, altijd speciale TRASScement gebruiken. Wij adviseren Tubag Monokorn.
• Zorg dat u altijd haaks begint en vervolgens tijdens het bestraten ook haaks blijft werken.
• Het beste resultaat krijgt u door te werken met voegen van tenminste 4 mm.
Hierdoor kunnen oneffenheden in product en ondergrond worden gecorrigeerd.
• Niet aftrillen en nooit rechtstreeks met de hamer op de tegel kloppen, dit kan tot haarscheuren of breuk leiden.
• Op plaatsen waar u niet uit komt, kunt u de stenen op maat zagen. Gebruik hiervoor altijd een watergekoelde tegelzaagtafel.
• Invoegen kan met schoon (onkruidvrij)zand, een cement gebonden voegmiddel of een flexibel voegmiddel
Formaat 120×30 en 120×60 cm
Keramische tegels in het algemeen kennen vaak een lichte bolling. Deze bolling wordt getoetst en dient binnen bepaalde toleranties te vallen. Die toleranties worden bepaald over een bepaalde afstand. Naarmate het formaat groter wordt kunnen deze waarden verder uiteen lopen. Dat betekent heel concreet dat de uiterste zijden van onze 120×30 en 120×60 cm tegels een bolling kennen die toegestaan en acceptabel is, maar wel gepaard moet gaan met een goed advies.
Kortom, een lichte bolling is heel normaal in een keramische tegel. Maar het unieke formaat 120×30 en 120×60 cm vraagt om die reden wel extra aandacht. Door de tegels in een halfsteens verband te leggen komen de meest uiteenlopende waardes dicht bij elkaar te liggen. Dit levert in sommige gevallen een onregelmatig patroon op. Daarom is het beter om de stenen in een 1/3 of 1/4 verband te leggen. Op deze manier komt deze het beste tot zijn recht!