Wat is Thermisch Gemodificeerd Hout

Thermisch Gemodificeerd Hout 

ThermoGarant_by_Carpentier

Maak kennis met het ideale hout voor terras en gevel. Thermisch gemodificeerd staat voor een natuurlijke behandeling die het mogelijk maakt om hout extra te verduurzamen. De behandeling geeft het hout ook een unieke donkere kleur. Bovendien is het een zeer milieuvriendelijk alternatief voor Hardhout met een levensverwachting van tenminste 25 jaar!*

Thermisch_Gemodificeerd_HoutWij stellen hoge eisen aan de uitstraling en de kwaliteit van onze producten. Daarom selecteren wij onze leveranciers met zorg. Onze huisleveranciers Carpentier en Felix Clercx leveren ons al jaren regulier Tuinhout en nu ook Thermisch Tuinhout. Uitstekende kwaliteit en korte lijntjes, daar houden wij van bij Lek Tuinmaterialen.

Thermisch_Gemodificeerd_Hout

Thermisch Hout

Lange levensduur en Milieuvriendelijk

 

Bekijk Assortiment

Wat is Thermisch Gemodificeerd Hout?

Thermische modificatie verbetert de eigenschappen van hout. Het is een proces waarbij het hout wordt gedroogd, verhit en vervolgens afgekoeld. De behandeling verhoogt de duurzaamheid aanzienlijk en geeft het hout een unieke donkere kleur. Het hout heeft na het proces zonder nabehandeling een levensverwachting van ten minste 25 jaar. Bovendien worden tijdens het proces geen Chemische toevoegingen gebruikt.


Thermogarant_Voordelen_thermisch_hout

Milieuvriendelijk

  • onschadelijk voor de gezondheid
  • vrij van chemicaliën
  • afkomstig van verantwoord bosbeheer

Maatvast

  • lage vochtbalans -verminderde vochtopname
  • minder zwellen en krimpen 
  • nauwelijks scheuren en kromtrekken

Duurzaam

  • levensverwachting van minsten 25 jaar
  • vrij van schimmelaantasting
  • eenvoudig na te behandelen indien gewenst

 

Assortiment Thermisch Hout

Omdat het Thermisch gemodificeerde hout met zijn unieke eigenschappen breed toepasbaar is. Zijn er ook verschillende soorten en maten planken. Zo zijn er verschillende soorten gevelbekleding, schuttingplanken en vlonderplanken. Bovendien in veel verschillende lengte maten verkrijgbaar. 

Gevelbekleding
Zoals de naam al doet vermoeden is gevelbekleding uitermate geschikt voor gevels, maar ook te gebruiken als schutting of voor wanden in een overkapping.

Rabatplanken
Verkrijgbaar in zowel Zweeds Rabat, Fins Rabat en de ouderwetse Rabatplank. Voor ieder wat wils en voor veel verschillende toepassingen bruikbaar.


Thermisch_GEmodificeerd_hout_Carpgarant
ThermoHout Gevelbekleding