Geosteen by MBI

Geosteen by MBI

MBI is de uitvinder van betonstenen met een hoogwaardige toplaag met kleurechte natuurlijke materialen. Dit is begonnen met GeoColor, waarvan in 3 decennia honderden miljoenen stenen zijn verwerkt. De laatste jaren heeft MBI de toplaag naar een hoger niveau in kwaliteit en dichtheid gebracht en zijn er veel steenvarianten geïntroduceerd in de marktsegmenten infra, tuin en bouw. MBI gebruikt nu meer dan zestig soorten gebroken natuursteen uit 8 Europese landen. We kunnen nu echt spreken van een aparte categorie stenen, die voordelen biedt in formaat, kleurechtheid, uiterlijk, functionele eigenschappen en duurzaamheid t.o.v. de oude categorieën baksteen, natuursteen en traditionele betonsteen. De verzamelnaam voor deze eigentijdse en vernieuwende productgroep door MBI is GeoSteen.

Infra & Geosteen

Geosteen_MBi, Kleurecht, kleurvast

In Infra is Geosteen bekend van Geocolor en Geocolor Prestige. Daarnaast is inmiddels GeoRetron een kwalitatief en toch voordelig alternatief voor baksteen geworden . Een duurzame kleurechte oplossing voor een traditionele uitstraling, maatvast en zeer goed machinaal te verwerken. Geosteen in tuin onderscheidt zich door een groot aantal formaten, verbanden en een varieteit aan vernieuwende texturen. Met Geosteen zijn veel grotere formaten mogelijk met minder voegen, dan traditioneel baksteen. Daarnaast zorgt variatie in profiel en nabewerking voor verschillende uitstralingen, zoals GeoAntica, GeoArdesia, GeoVolta, GeoVenta In de zomerzon is GeoSteen veel comfortabeler voor blote voeten dan natuursteen. Daarnaast is er GeoSteen met een duurzame toplaagbescherming, Protection Plus van MBI, waardoor de steen beter en langer mooi blijft.

Soorten Geosteen

De vele soorten GeoSteen doen het bekende Chinese Hardsteen verbleken; figuurlijk en letterlijk. In het segment bouw staat GeoSteen nog aan het begin met veel mogelijkheden. Zoals de 60cm lange stijvolle gevelsteen GeoStylistiX. De recente levencyclus analyse toont aan dat Geosteen wat betreft de aspecten duurzaamheid en ecologie een beter alternatief is dan baksteen of natuursteen. GeoSteen van MBI is een categorie stenen die tov de baksteen, natuursteen en tradionele betonsteen een aparte benaming en vermelding zeker verdient.