Greensand natuurlijke gecertificeerde CO2 reductie!

Greensand CO2 Reductie met Olivijn

GreenSand is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn verwerkt zit. Deze steen heeft een unieke eigenschap: het verwijdert namelijk koolstofdioxide. Door een reactie met de CO2 in de grond en in de lucht, breekt Olivijn deze af in andere elementen die gezond zijn voor jouw planten (zoals o.a. silicaat). Zo wordt de CO2 die door Olivijn wordt opgevangen permanent uit de atmosfeer gehaald.

Greensand_CO2_reductie
https://wordpress.org/support/topic/yoast-seo-readability-eye-icon-does-not-highlight-text/

Greensand meer dan aleen zand

Substraten, bodemverbeteraar en halfverharding en allemaal CO2 reducerend!

Bekijk Assortiment

Aanbod Greensand?

GreenSand heeft een ruim aanbod aan tuin- en landschapsproducten zoals greenSand Olivijn potgrond en tuinaarde. Daarnaast zijn ook kalk vervangende producten, Olivijn stenen (split) in verschillende gradaties en invoegzand mogelijk.

 

Greensand_Tuinaarde

Greensand Substraten

De voorgemengde Pot- en Tuingrond soorten (RHP Keurmerk) zijn professionele substraten verreikt met Olivijn. GreenSand substraten ruimen CO2 op en zorgen daarnaast voor een losse bodemstructuur waarin wortels optimaal ontwikkelen. GreenSand tuinaarde gebruikt u, net als gewone tuinaarde, voor het ophogen van borders en egaliseren van tuin en gazon. En GreenSand potgrond is te gebruiken als normale potgrond voor het planten van potplanten binnen en buiten.

Greensand_100%_Olivijn

Greensand Kalkvervanger

Olivijn is een duurzame bodemverbeteraar. De kalkoplossingen gaan verzuring van de grond tegen en het pH gaat omhoog. Bovendien vult GreenSand geleidelijk magnesium aan. Essentieel voor de vorming van chlorofyl (bladgroen). GreenSand licht uitstrooien over het gazon en bij de (moes)tuin vervolgens in de bovenste laag spitten. Door verwering van het mineraal wordt de bodem losser. Wortels ontwikkelen fijnmazig en houden vocht langer vast. Daarnaast geeft Olivijn langdurig magnesium af. Wat een belangrijke bouwstof voor de aanmaak van bladgroen is. Planten en gazon worden zichtbaar groener en groeien voller.

Greensand_Split_voor_Paden..

Greensand  Half verharding

GreenSand Olivijn half verharding wordt geleverd in standaardfracties 0-6 millimeter. In overleg kunnen fracties op maat worden geleverd. Het grote voordeel is dat GreenSand half verharding direct in de steengroeven wordt gebroken en gecertificeerd. Vervolgens wordt de hoeveelheid op te ruimen CO2 vastgelegd in GreenSand CO2 Certificaten afhankelijk van gewicht, gradatie en vocht- en weersomstandigheid van het Olivijn. Rekenmodellen zijn opgesteld door Pol Knops, MSc – University of Twente en Deltares.

Co2 Weg ermee!

GreenSand haalt CO2 uit de atmosfeer dankzij de natuurlijke reactie van het mineraal Olivijn. Onder andere Deltares, Moveres, TU Delft en Utrecht University hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar Olivijn en CO2. Eén van de uitstekende eigenschappen van deze steen is het binden van CO2 door natuurlijke verwering!  Olivijn stenen en Olivijn zand verweren zoals ijzer verweert in roest. Het mineraal Olivijn reageert bij de verwering met CO2 (zuur) en water, waarbij bicarbonaat oplossingen gemaakt worden. Olivijn neemt maar liefst 1 maal haar eigen gewicht aan CO2 op. Bovendien komt het overal op aarde voor. 

Lek Tuinmateirialen en GreenSand

Lek Tuinmaterialen biedt een reeks producten aan voor particuliere en zakelijke klanten. Of je nu jouw eigen tuin inricht, of dat juist voor jouw klanten doet, bij Lek Tuinmaterialen kun je altijd terecht voor hoge kwaliteit in Olivijn verrijkte tuinproducten, zoals tuinaarde, potgrond, of kalkvervangers. Daarnaast leveren wij ook halfverharding van Olivijn, of Olivijn los gestort voor jouw bouwproject. Kortom Reduceer CO2 met Olivijn van Greensand, zo ben je duurzaam, slim, en milieubewust bezig.  (meer info).

Greensand_Bij_LEk_Tuinmaterialen