Platoflex Moderne Tuindecoratie

Wegens toegenomen vraag en een tekort aan grondstoffen is er een tijdelijke orderstop voor alle Platoflex producten tot in ieder geval Q3 2022! Door de onstabiele grondstoffen markt kunnen wij helaas ook geen nieuwe offertes maken voor na die periode. Wij hopen op uw begrip.

Platoflex de oplossing voor moderne tuinmuren en bloembakken?

Platoflex is dé oplossing voor de alom bekende problemen met stucwerk. Een baanbrekende innovatie die architecten en hoveniers compleet nieuwe designmogelijkheden voor binnen en buiten biedt. Denk hierbij aan kant-en-klare muren, loungebanken, plantenbakken, vijverpartijen etc. Maar ook bijvoorbeeld voor de bekleding van veranda’s, carports, dakterrassen, badkamers. En altijd met 10 jaar productgarantie.

Een overzicht van de mogelijke Platoflex oplossingen:

Platoflex voorbeelden

Platoflex_keuken_wit
Meer Elementen
PLatoflex_tuinmuur_wit_stuc
Meer Tuinmuren
platoflex_Afdekmuur_schutting
Meer afdekschermen

Platoflex staat voor flexibel, sneller, goedkoper, duurzamer en milieubewust.

Platoflex producten worden gemaakt om lang mee te gaan. Het materiaal is zo ontwikkeld dat het gemakkelijk te onderhouden is en dat regen, vorst, zon, algen en schimmels niet van invloed zijn.

Kijk hier voor meer info

Platoflex_waterbak_vijver

Plaatsing van Platoflex elementen is eenvoudig

Platoflex producten worden gemaakt als één naadloos geheel. Dit maakt het lichtgewicht product massief en oersterk. Producten die op een plek moeten worden vastgezet worden geleverd met flenzen voor bevestiging. Zo is het ook mogelijk om producten weer los te maken, te herschikken en in een nieuwe opstelling vast te zetten.

 • Plaatsing losse Platen en Afdekschermen

  Platoflex platen  en afdekschermen kunnen op meerdere manieren gemonteerd worden.

  • De losse platen kunnen op diverse manieren, zoals bijvoorbeeld met kit, bevestigd worden. Belangrijk is dat rekening wordt gehouden met het Platoflex materiaal en de achtergrond waarop de bevestiging plaatsvindt. Zorg voor een juiste voorlichting door een vakman op dat gebied.
  • De afdekschermen zijn gemaakt op standaard schutting formaten (180×180) en kunnen met kit of met schroeven op de schutting gemonteerd worden. Zorg bij het schroeven dat deze uit het zicht blijven of achter afdekkappen vallen. Zorg voor een juiste voorlichting door een vakman op dat gebied.

 • Plaatsing Platoflex Muurelementen

  De Platoflex muren kunnen op 2 manieren worden gemonteerd.

  • Manier 1 wordt in 95 % van de gevallen gebruikt. Hierbij wordt de Platoflex muur minimaal 10 cm onder het maaiveld om de 30 cm vastgezet op bijvoorbeeld een betonnen tegel fundament door middel van slagankers met daarbij volgplaten. Deze volgplaten zijn cruciaal voor het verdelen van de druk. Bij een hoogte van 150 cm is het advies minimaal 20 cm onder het maaiveld, boven de 220 cm is het advies minimaal 30 cm.
  • Manier 2 wordt gebruikt wanneer er geen mogelijkheid is de flens netjes weg te werken. In dit geval worden er in de Platoflex muur uitsparingen gemaakt zodat deze over palen kan worden geschoven. Deze methode is aan te raden in gebieden waar extreme windstoten voorkomen.

Innovatie in design.

Continue research, ontwikkeling, verbetering, controle, schitterende ontwerpen en het gebruik van de beste materialen maken dat een keuze voor Platoflex een garantie voor kwaliteit is.

Buitenlucht = (noodzakelijk) onderhoud

De kracht van het Platoflex product is dat uw gestucte producten na verloop van jaren niet gaan scheuren zoals echt stucwerk dat jammer genoeg wel doet.

Alles wat, langere tijd, wordt blootgesteld aan weersomstandigheden, luchtverontreiniging en algengroei, heeft op z’n tijd onderhoud nodig. Ook de Platoflex producten vragen, zij het beperkt, om dat noodzakelijke onderhoud. Dat wil zeggen als het de wens is om de producten zo ‘nieuw’ of zo wit mogelijk te laten lijken. Het kan natuurlijk zijn dat juist het verweren van de producten past in de omgeving waarin ze zijn geplaatst. In dat geval is er geen of nauwelijks onderhoud nodig. Het product zelf blijft namelijk in prima conditie. Het gaat hier vooral om het aangezicht van het product.

Naast dat het afhankelijk is voor welke afwerking u heeft gekozen, de gladde afwerking behoeft iets minder onderhoud dan de, wat grovere, stuc afwerking, speelt ook de locatie, de stand op de wind en de zon daarbij een belangrijke rol. Bevindt het product zich bijvoorbeeld in de buurt van een snelweg, spoorweg, bos, industrieel gebied, e.d. dan kan dat de frequentie van het onderhoud beïnvloeden.

Elke locatie speelt dus een rol in de mate waarin onderhoud nodig of wenselijk is. (enig) onderhoud  is niet te vermijden, het is niet anders;

 Deze onderhoudstips gaan dus vooral over het zo mooi mogelijk houden van uw Platoflex product.

Platoflex Ondehoudsmiddelen

Speciaal voor het voorkomen en/of verwijderen van hardnekkig vuil heeft Platoflex een Cleaning Kit ontwikkeld, bestaande uit:

 • Platoflex ProClean
 • Platoflex Wax, Multicoat
 • Platoflex ProtRust
 • Speciale doodles (sponzen

Meer info

Bij normale vervuiling reinigt u uw Platoflex product minimaal 2x per jaar met Platoflex ProClean en de speciale schoonmaakspons.

Bevindt uw product zich in een omgeving waar men, meer dan elders, last heeft van “vliegroest”, dan kan het zijn dat er roestachtige plekken of strepen op uw product verschijnen.

Vliegroest (oppervlakteroest) bestaat uit door de omgeving aangevoerde kleine ijzerdeeltjes die zich hechten op het Platoflex product en zijn gaan roesten. De kenmerken hiervan kunnen zijn: een ruw aanvoelend bruin oppervlak of een oranje waas. Deze roestvlekjes kunnen dan eenvoudig met Platoflex ProtRust worden verwijderd.

Meer info

Platoflex Order Stop

Tijdelijke Order Stop tot Q3 2022 voor alle Platoflex producten!

Wegens de toegenomen drukte en beperkte aanbod grondstoffen kunnen wij geen orders en/of offertes aannemen tot Q3 2022!