Hout versus composietmaterialen

Composiet terrasplanken hebben minder onderhoud nodig dan houten terrasplanken.

Composiet terrasplanken lijken veel op voorbewerkte vloeren. Ze worden als afgewerkt product geleverd, en hoeven NOOIT te worden geschuurd, gebeitst of geverfd. Gewoon wassen met water en zeep is voldoende. Hout moet veelal worden afgewerkt en elke 1-2 jaar opnieuw worden nabewerkt. Hier bent u een flinke hoeveelheid tijd aan kwijt. Bovendien is dat zwaar werk op uw knieën en ellebogen, schuren schrobben en schilderen.

Composiet terrasplanken kosten over de hele levensduur minder dan hout en gaan ook nog eens langer mee.

Composiet terrasplanken

Geperst hout zal misschien in eerste instantie minder kosten, maar de onderhoudskosten zijn beduidend hoger. Gemiddeld kost het onderhoud van een houten terras 400-750 euro per jaar. Composiet terrasplanken? Slechts 4-13 euro per jaar. Omdat houten terrassen vatbaar zijn voor schimmel, houtrot en insecten (en Moeder Natuur niet te vergeten) hebben deze tevens een beduidend kortere levensduur. Composiet vlonderplanken behouden jaar na jaar hun mooie uiterlijk. Het houdt dus het uiterlijk van dat nieuwe terras dat u zo mooi vindt.

Composiet terrasmaterialen zijn milieuvriendelijk en gifvrij.

Fiberon composiet terrasmateriaal is gemaakt van lokaal ingekocht gerecycled plastic, zaagsel uit houtmolens en andere materialen. Door het gebruik van deze materialen voorkomen we elk jaar dat er 50.000 ton plastic en ander afval op vuilstortplaatsen of in verbrandingsovens komt. Bovendien voorkomen onze composietmaterialen verdere ontbossing en wordt er ook geen water verspild tijdens de productie. Daarnaast zijn de composiet planken vrij van giftige chemicaliën die vaak voorkomen in geperst hout,

Composiet terrasplanken zijn veiliger.

Composietterrassen van hout en plastic zijn vrij van splinters, kleurvast en slipvast. Zo maken ze het huis veiliger voor kinderen en huisdieren (en natuurlijk uw blote voeten).

Composiet terrasplanken geven de uitstraling van natuurlijk hout.

Composiet terrasplanken zijn de afgelopen vijf jaar ver gekomen. Vandaag de dag leveren composietmaterialen de schoonheid van natuurlijk, exotisch hardhout, compleet met subtiele kleurtinten en gevarieerde houtpatronen.